TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 3

Wat is er op dit moment op Nederland 3? Nederland 3 is een typische culturele en wetenschappelijke zender van de publieke omroep. Verdieping en kennisdelen staan hier als begrippen centraal. Omroepen als VPRO en VARA bieden van oudsher veel aanbod op deze zenders. De Wereld Draait Door was hier ook op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 3? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Video: dus jij dacht dat de Noordpool wit was?

Edgeøya, een eiland bij Spitsbergen, op het topje van de planeet. Net als in 2015 deed een team van vijftig wetenschappers daar onderzoek naar klimaatverandering. Het warmde er in zestig jaar tijd 6 graden op, ongekend, vergeleken met de rest van de wereld.

Glaciologen, geologen, biologen, ecologen, archeologen en ook psychologen zagen daar met eigen ogen hoe klimaatverandering vooral ook de Noordpool verandert. En verslaggever Emil van Oers en cameraman Geert Kanters volgden ze daarbij op de voet.

Onderstaande video is een verslag van de bijzondere reis, gecombineerd met een uitleg over hoe de héle wereld zal merken dat de Noordpool terugslaat:

Boodschappen in tien minuten: dat kost flitsbezorgers meer dan jou

Razendsnelle boodschappenbezorgdiensten schieten als paddenstoelen uit de grond. De vier bedrijven die in Nederland actief zijn - Flink, Getir, Gorillas en Zapp, beloven vaak binnen tien minuten voor je deur te staan.

Wat heeft een flitsbezorger voor jouw eerste bestelling over? Plaats een bestelling bij de fictieve NOSop3-bezorgdienst Flitser en zie wat het kost én oplevert:

Magazijnen dicht bij de klant zijn zo efficiënt mogelijk ingericht om die belofte waar te maken. Tot ergernis van sommige omwonenden, die met klachten over verkeersonveiligheid en geluidsoverlast zulke darkstores liever kwijt dan rijk zijn. Amsterdam en Rotterdam voerden onlangs een verbod op nieuwe magazijnen in.

De concurrentie tussen de flitsbezorgers is moordend, en om te overleven hebben ze jou nodig: de klant.

Grote kans dus dat je op social media advertenties van zulke bedrijven voorbij ziet komen - ze doen er alles aan om jou tot een eerste bestelling te verleiden. Maar aan al die advertenties, kortingscodes en supersnelle bezorging hangt een prijskaartje. Hoe groot dat is ervaar je in deze special.

Terugkijken: jongeren in gesprek over klimaat met Shell, Milieudefensie en VVD

Van alle Nederlanders maken jonge mensen zich het meest zorgen over de opwarming van de aarde. Daarom heeft NOSop3 vanmiddag een gesprek georganiseerd tussen jongeren en mensen aan de klimaatknoppen. Shell, Milieudefensie en de VVD beantwoordden vragen.

Te gast waren Herman van der Meyden, energietransitiemanager bij Shell; Janneke Bazelmans, jurist bij Milieudefensie en kamerlid Silvio Erkens, klimaat-woordvoerder van de VVD. En ook studenten Zaida, Chris en Jos en akkerbouwer Joris.

In deze video zie je een aantal vragen (en natuurlijk de antwoorden) die vandaag werden gesteld:

Wil je meer zien? Hieronder kun je de hele aflevering terugkijken:

De Klimaatpuzzel: jonge Nederlanders live in gesprek met grote klimaatspelers

Hoe jonger de Nederlander, hoe groter de zorgen over het klimaat. Smeltende ijskappen, stijgende temperaturen en minder en minder bossen. En tegelijkertijd: nieuwe, groene ambities en beloftes vanaf de klimaattop in Glasgow. Maar is het genoeg? Deze en andere vragen die kijkers online stellen, bespreekt NOS op 3 vanaf 17.00 uur live in de show De Klimaatpuzzel.

Onder meer op YouTube, maar ook in de NOS-app, gaan jonge Nederlanders in gesprek over het veranderende klimaat. Te gast zijn: VVD-kamerlid Silvio Erkens, met Energie en Klimaat in zijn portefeuille; Janneke Bazelmans, milieujurist bij Milieudefensie; Herman van der Meyden, energietransitiemanager bij Shell; en Sanne Akerboom, klimaatbeleidsonderzoeker aan de Universiteit Utrecht.

In De Klimaatpuzzel wordt geen debat gevoerd, maar een gesprek over klimaatverandering. Worden gestelde doelen wel gehaald? Doen de politiek en het bedrijfsleven wel genoeg? En belanden kosten ervan wel op de juiste plekken?

Uitgewoond: jonge woningzoekers live in gesprek met spelers op de woonmarkt

Een jong stel dat wil samenwonen, maar er telkens niet tussenkomt bij de woningbouw. Of: een leraar die met zijn vaste salaris nog geen huis kan krijgen. Allemaal lopen ze tegen dichte deuren aan op zoek naar een betaalbaar huis. Kan dat niet anders? En zo ja: hoe? Deze en andere vragen bespreekt NOS op 3 vanmiddag om 16.00 uur in Uitgewoond, een YouTube Live van NOS op 3.

Via het YouTube kanaal van NOS op 3 gaan jonge woningzoekers in gesprek met sprekers vanuit woningcorporaties, projectontwikkelaars, banken en gemeenten. Dat gebeurt in de studio, maar ook online. Via de chat onder de YouTube Live kan iedereen thuis meepraten en vragen stellen.

In de studio zullen een aantal gasten die vragen proberen te beantwoorden: Martin van Rijn van de koepel voor woningcorporaties, Jan Fokkema vanuit de projectontwikkelaars (NEPROM), wethouder Songül Mutluer van de gemeente Zaanstad en Marieke Blom, hoofdeconoom van de ING. Demissionair minister Ollongren was ook uitgenodigd, maar zij kon er helaas niet bij zijn.

De YouTube Live is geen debat, maar een gesprek over de problemen op de woningmarkt. Zowel op de huur als de koopmarkt komen vooral starters er moeilijk tussen en betalen vaak hoge bedragen aan biedingen of huur. Uit een rondgang van NOS op 3 onder 4500 jongeren blijkt dat jonge woningzoekers gemiddeld twee jaar al zoeken. Een groot deel stelt door hun woonprobleem ook belangrijke levenskeuzes uit, zoals een kind krijgen of samenleven.

De YouTube Live is het slotstuk van een woonspecial van NOS op 3. De afgelopen weken maakte NOS op 3 ook al twee explainers: een met de vraag hoe we in deze crisis terecht zijn gekomen en een van de vraag hoe we er weer uit kunnen komen. Terugkijken kan hier:

Home | Contact