TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 3

Wat is er op dit moment op Nederland 3? Nederland 3 is een typische culturele en wetenschappelijke zender van de publieke omroep. Verdieping en kennisdelen staan hier als begrippen centraal. Omroepen als VPRO en VARA bieden van oudsher veel aanbod op deze zenders. De Wereld Draait Door was hier ook op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 3? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

'Waar anderen een stap terug zetten, doen wij er een of meer vooruit'

"Als mensen zouden zien wat wij zien, dan zouden ze onze zorgen begrijpen", zegt ambulanceverpleger Kim in haar vlog. Zij is een van de mensen die voor NOS op 3 vastlegden hoe anders het werk nu is in coronatijd.

Ook begrafenisondernemers, artsen en agenten doen nu een stap vooruit, waar andere mensen thuis moeten blijven. Dat heeft allerlei gevolgen, voor hun werk maar ook voor henzelf.

"Ik moet mensen nu zeggen dat ze geen afscheid kunnen nemen van hun dierbare", vertelt de islamitische begrafenisondernemer Aisha, die het nu drukker heeft dan ooit. "Dat wil ik niet doen, maar dat moet wel voor hun eigen gezondheid."

En hoe maak je menselijk contact met een dik beschermingspak aan? En hoe hou je jezelf veilig?

In deze video zie je hoe de mensen in onmisbare beroepen met de coronamaatregelen omgaan:

Zo ver zijn we in de zoektocht naar een vaccin tegen corona

Het is d oplossing tegen het coronavirus: een vaccin. Maar wanneer is dat er?

Universiteiten en farmaceutische bedrijven over de hele wereld werken er hard aan. Ook de farmaceut Janssen uit Leiden is in de race. Zij kozen deze week welk mogelijk vaccin tegen corona zij definitief verder gaan ontwikkelen.

Maar; de weg naar succes is lang. En ook anderen willen zo snel mogelijk hun vaccins gaan testen.

Wat moet er nog gebeuren voor we een definitief coronavaccin kunnen verwachten? NOS op 3 legt het uit:

Waarom je tijdens de coronacrisis vaak je geld niet terugkrijgt

Boze e-mails, berichtjes op social media of zelfs aangetekende brieven. Heel wat bedrijven hebben op dit moment te maken met klanten die zo snel mogelijk hun geld terug willen voor hun geannuleerde reis, ongebruikte abonnement of festivalticket.

Een lastige kwestie, want klanten hebben daar in veel gevallen recht op. Toch kunnen bedrijven vaak niet iedereen tegelijkertijd terugbetalen.

NOS Stories vroeg scholieren waar zij voor de coronacrisis begon hun geld aan hadden uitgegeven. Dat bleken vooral festivalkaartjes, sportabonnementen en (examen)reizen te zijn. We zochten uit waarom bedrijven je niet kunnen terugbetalen en wat je rechten zijn:

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ziet een tegoedbon op dit moment als een goede oplossing, omdat de omstandigheden door de coronacrisis uitzonderlijk zijn. "Steeds meer branches kijken naar deze optie", laat een woordvoerder weten. "Het is daarbij handig als ze n lijn trekken, zodat het voor de consument duidelijker is."

De ACM heeft daarom richtlijnen opgesteld. Een tegoedbon moet bijvoorbeeld een gelijkwaardige vervanging zijn en een redelijke geldigheidsduur hebben. Ook blijven klanten in principe hun recht op terugbetaling houden, al is de kans dus groot dat je bij veel bedrijven nog even op je geld moet wachten.

Vanuit de lucht: hoe Nederland stilviel door corona

Je merkt het op straat, op de snelweg, in het openbaar vervoer: Nederland blijft veelal binnen. Onder meer door de maatregelen die zijn getroffen door de overheid. En dat is goed te zien vanuit de lucht.

In onderstaande video neemt NOS op 3 je mee langs toeristische hotspots, knooppunten in Nederland en binnensteden door heel Nederland. Bekijk de leegte:

Het verhaal achter de dagelijkse coronacijfers

Elke 24 uur komt het RIVM met nieuwe coronacijfers. Over geregistreerde besmettingen, ziekenhuisopnames en overleden personen. Maar dat zijn niet slechts cijfers, zegt Maaike Janssen (30). "Het zijn mensen zoals mijn opa."

Maaikes opa is n van de in totaal 1173 Nederlanders van wie geregistreerd is dat ze zijn overleden door corona. Net als de oma van Lennart van Ginkel. En de opa van Marlot de Lit.

In deze video legt NOS op 3 uit wat de cijfers die het RIVM elke dag publiceert wl zeggen, maar ook wat ze juist nt vertellen:

Dat hun opa of oma onderdeel is geworden van statistieken, vinden ze alle drie een rare gewaarwording. Lennart (20): "Ik probeer daar niet te veel aan te denken." Marlot (32): "Ook ik dacht meer in cijfers dan in mensen. Dat is anders nu mijn opa hieraan overleden is."

Maaike: "Getallen zeggen niets, raken niet. Daardoor merk ik dat ik enorm de behoefte heb om te vertellen dat mijn opa gestorven is aan corona. Ik wil het van de daken schreeuwen, schreeuwen naar hen die dit als een vakantie zien."

Lennart probeert het overlijden van zijn oma juist zo veel mogelijk los te koppelen van het coronavirus. "Ik probeer gewoon te denken: ze had ook aan iets anders kunnen sterven. Dat werkt voor mij het beste." Hij troost zich met het feit dat ze een mooi leven geleid heeft, al vindt-ie het wel heel erg dat het overlijden zo plots kwam. "Voordat mijn oma het virus kreeg, was ze eigenlijk nog kerngezond."

Ook voor Marlot kwam het overlijden van haar opa onverwachts. "Die man zat vol leven, en in elke tegenslag zag hij wel iets positiefs. Hij wilde heel graag nog 90 worden, zijn verjaardag vieren, met iedereen ontbijten. En dan is het opeens voorbij."

Home | Contact