TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 3

Wat is er op dit moment op Nederland 3? Nederland 3 is een typische culturele en wetenschappelijke zender van de publieke omroep. Verdieping en kennisdelen staan hier als begrippen centraal. Omroepen als VPRO en VARA bieden van oudsher veel aanbod op deze zenders. De Wereld Draait Door was hier ook op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 3? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Waarom er nu door de Britse variant twee epidemieŽn zijn

Een tweede epidemie, we zitten er volgens het RIVM middenin. Die boezemt het kabinet zoveel angst in, dat de maatregelen deze week flink werden aangescherpt - inclusief een avondklok die vandaag ingaat.

En dat heeft alles te maken de veelbesproken Britse variant van het coronavirus. Dat grijpt snel om zich heen en zal zonder maatregelen vermoedelijk rond half februari de overhand krijgen in Nederland.

NOS op 3 legt uit hoe de Britse variant van het coronavirus een hoofdrol speelt in die tweede epidemie.

Op een rij: de val van Rutte III door de toeslagenaffaire

Voor het weekend viel kabinet-Rutte III. De reden: de kinderopvangtoeslagaffaire. Deze week staat het inmiddels demissionaire kabinet nog een pittig debat te wachten. De Tweede Kamer wil weten: hoe gaat het kabinet ervoor zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt?

Zodat je het nieuws erover deze week beter kunt volgen, legt NOS op 3 in onderstaande video uit hoe het zover heeft kunnen komen:

Dansende robots: doodeng of gewoon vet?

Meer dan 25 miljoen mensen zagen de afgelopen weken de robots van Boston Dynamics dansen op het nummer Do You Love Me. De danspasjes kregen veel waardering, maar riepen ook gevoelens van angst op bij kijkers.

Dat de robots zich levensecht door de ruimte bewegen is te danken aan een goede samenwerking tussen sensoren, software en een hydraulisch systeem. Maar hoe zelfstandig zijn ze inmiddels? En wat zegt de video over de toekomst van deze robots?

In de video hieronder ontleedt NOS op 3 de viral video en legt uit wat we hier nu eigenlijk ťcht zien.

Waar is een van de rijkste mannen van China gebleven?

Nog altijd is Jack Ma, een Chinese multimiljardair, spoorloos. Hij is al maanden niet in het openbaar gezien en op Chinese sociale media doen de wildste geruchten de ronde. De oprichter van onder meer AliExpress lag wel vaker overhoop met de Chinese overheid, maar dit keer lijkt het erop dat hij zijn hand heeft overspeeld.

Waar een Chinees is, zijn producten van Jack Ma in de buurt. Wie is hij en hoe heeft hij zijn gigantische imperium opgebouwd? NOS op 3 legt het uit:

Dit zijn de 11 ingrediŽnten in het coronavaccin

Vandaag is het dan eindelijk zover: de eerste mensen in Nederland krijgen het coronavaccin. En dat is niet alleen bijzonder omdat het relatief snel is ontwikkeld, maar ook door de gebruikte techniek. Het Pfizer-vaccin is namelijk een mRNA-vaccin.

Die mRNA-techniek is niet nieuw, maar dit is wťl voor het eerst dat die grootschalig wordt ingezet bij een vaccinatiecampagne. Drie van de zes door Nederland bestelde vaccins maken gebruik van die nieuwe techniek.

NOS op 3 pakte de bijsluiter van het Pfizer-vaccin erbij. In de video hieronder leggen we je uit hoe zo'n mRNA-vaccin werkt, welke 11 ingrediŽnten er in het vaccin zitten, en hoe die precies werken.

Home | Contact