TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

'Politiediensten VS krijgen meer bedreigingen na huiszoeking Trump'

Amerikaanse politiediensten hebben een toename aan gewelddadige bedreigingen ontvangen sinds de FBI vorige week een huiszoeking deed in de villa van oud-president Trump. Dat schrijven de FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) in een memo aan wetshandhavers, waarover verschillende Amerikaanse media berichten.

De bedreigingen zijn voornamelijk online gedaan richting mensen die bij federale diensten werken. Een voorbeeld is een dreigement een "zogenoemde vuile bom voor het hoofdkantoor van de FBI te plaatsen". Ook zijn er oproepen gedaan voor een "burgeroorlog" en "gewapende opstand".

De federale rechter die het huiszoekingsbevel in Trumps villa in Florida had goedgekeurd, kreeg ook bedreigingen. Aanhangers van de oud-president zien het onderzoek van de FBI als politiek gemotiveerd. De FBI en DHS willen dat medewerkers van politiediensten, rechtbanken en overheden zich bewust zijn van "het scala aan bedreigingen en criminele en gewelddadige incidenten".

Spionagewet

Zo probeerde afgelopen donderdag een gewapende man een kantoor van de FBI in Cincinnati in de staat Ohio binnen te komen. Na een urenlange achtervolging schoot de politie hem neer, later bezweek de man aan zijn verwondingen.

Maandag doorzocht de FBI het huis van Trump op zoek naar documenten met staatsgeheime informatie die Trump uit het Witte Huis zou hebben meegenomen. De oud-president wordt onderzocht vanwege een mogelijke overtreding van de Amerikaanse Spionagewet.

'480 Afghanen wachten nog op evacuatie naar Nederland', jaar na val van Kabul

Een jaar na de val van Kabul wachten nog 480 mensen om geŽvacueerd te worden naar Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt Trouw.

Deze mensen hebben voor de Nederlandse overheid gewerkt, bijvoorbeeld als tolk of beveiliger. Ze zijn in Afghanistan of een buurland en verkeren vaak in gevaarlijke omstandigheden. De Taliban zijn sinds 15 augustus 2021 weer aan de macht in Afghanistan.

Het kabinet wil alle achtergebleven Afghanen uiterlijk in september hebben overgebracht naar Nederland, schreef minister Hoekstra (Buitenlandse Zaken) vorige maand aan de Tweede Kamer. Of die deadline wordt gehaald, kan een woordvoerder niet zeggen tegen Trouw.

Pakistan

Afgelopen vrijdag kwam nog een groep van 184 mensen uit Afghanistan aan na een chartervlucht uit Pakistan. Het ministerie zei dat in totaal met hulp van de Pakistaanse autoriteiten een kleine 700 mensen uit Afghanistan met zulke charters naar Nederland zijn gebracht.

Tussen 26 augustus 2021 en 1 juli dit jaar zijn 1801 mensen uit Afghanistan naar Nederland overgebracht, schreef Hoekstra vorige maand maand aan de Kamer.

Franse politie arresteert man (25) die met hoofd van vader rondliep

In de buurt van de Franse stad Lyon is een 25-jarige man opgepakt die met het hoofd van zijn vader over een parkeerplaats rondliep. De politie heeft de verdachte ter plaatse ingerekend.

Omstreeks 02.00 uur afgelopen nacht meldden agenten uit de gemeente Saint-Priest aan de nationale politie dat op een parkeerplaats een lichaam was aangetroffen. Toen agenten van de nationale politie als versterking ter plaatse kwamen, troffen zij niet ver van het lichaam de 25-jarige man aan, schrijven Franse media. Hij liep rond met een keukenmes in zijn ene hand en het hoofd in de andere.

Overmatig drank- en drugsgebruik

Volgens Franse media heeft de twintiger zijn 60-jarige vader met het keukenmes om het leven gebracht. De man met de Marokkaanse nationaliteit verzette zich tegen zijn aanhouding en haalde met het mes uit naar de agenten, maar die wisten hem te overmeesteren. Bij zijn aanhouding riep hij "Allahoe akbar", Arabisch voor "God is groot". De verdachte is een bekende van de politie vanwege familieruzies en overmatig drank- en drugsgebruik.

Volgens Franse media is er ook in dit geval vermoedelijk sprake geweest van een familieconflict en was er geen sprake van radicalisering. De burgemeester van Saint-Priest schrijft op Facebook dat hij geschokt is over dit "afschuwelijke familiedrama".

Vechtpartij bij aanmeldcentrum Ter Apel, weer moeten mensen buiten slapen

Voor het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is zondagmiddag een vechtpartij geweest. Bij de hekken zijn twee groepen slaags geraakt. De politie kwam tussenbeide, maar heeft niemand gearresteerd.

Wie er betrokken was bij de ongeregeldheden is onduidelijk. De politie verwijst voor commentaar naar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, maar een woordvoerder van het COA naar de politie, omdat het incident "buiten onze locatie plaatsvond". Ook vorig weekend was er een vechtpartij voor de hekken van het asielzoekerscentrum.

Onvoldoende bedden beschikbaar

Komende nacht slapen er weer mensen buiten het overvolle aanmeldcentrum. Het COA schat dat het ditmaal gaat om zo'n 150 mensen. Er zijn voor hen onvoldoende bedden beschikbaar. Het is al maandenlang onrustig in Ter Apel. In de nacht van zaterdag op zondag hebben enkele honderden mensen buiten geslapen.

De oorzaak van de vechtpartij vandaag wordt nog onderzocht door de politie. Een fotograaf van persbureau ANP heeft gezien dat een groep van ruim honderd asielzoekers de confrontatie zocht met tien andere mensen. Die zouden spullen van hen hebben gestolen. De politie hield een betrokkene staande, maar heeft diegene dus niet aangehouden.

'Nare situatie'

Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) noemt het opstootje tegenover het ANP "een nare situatie". Hij zegt in nauw contact te staan met het COA en de politie om ervoor te zorgen dat "vrouwen en kinderen veilig kunnen overnachten" en "er geen vrouwen en kinderen buiten slapen".

De staatssecretaris heeft nog altijd geen oplossing voor de aanhoudende problemen bij Ter Apel. In deze video wordt uitgelegd waarom het al maanden chaos is bij het aanmeldcentrum:

Katten in Duitse plaats Walldorf mogen na maanden 'lockdown' weer op stap

In de Duitse plaats Walldorf mogen katten morgen voor het eerst in maanden weer zelfstandig op pad. In het voorjaar bepaalden de autoriteiten van de stad in de deelstaat Baden-WŁrttemberg dat de dieren niet meer los buiten mochten rondlopen. Aan de 'kattenlockdown' komt om middernacht een einde.

De maatregel werd ingesteld om de kuifleeuwerik - een beschermde vogelsoort - rustig te kunnen laten broeden. De leeuweriken maken hun nestjes op de grond (bijvoorbeeld bij struiken) en zijn daarmee een makkelijk te vangen prooi voor katten. De huisdieren mochten daarom alleen nog aangelijnd met de baas op stap.

Katten die er toch in hun eentje vandoor gingen, moesten door hun baasje worden gemeld via een speciaal telefoonnummer. Die baasjes waren overigens ook verantwoordelijk als hun huisdier buiten een beschermde vogel verwondde of doodde. De boete kon oplopen tot 50.000 euro per kat.

Eťn baasje kreeg een boete van 500 euro opgelegd, meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Zijn kat werd jagend gezien in de buurt van het broedgebied van de leeuweriken.

Twee weken vervallen

In Walldorf zouden nog maar drie kuifleeuwerik-paartjes leven. Of de dieren daadwerkelijk zijn beschermd door de kattenlockdown, is niet duidelijk. Maar vandaag maakten de autoriteiten bekend dat de regel twee weken eerder dan gepland vervalt. De jonge leeuweriken zijn nu dermate volgroeid dat de katten geen bedreiging meer voor ze vormen, redeneren de autoriteiten.

Op de maatregel was overigens veel kritiek: veel kattenliefhebbers stelden dat het binnenhouden van de huisdieren slecht voor ze was.

Home | Contact