TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Trump 'niet van plan Mueller te ontslaan'

Donald Trump is niet van plan het onderzoek naar zijn banden met Rusland stil te leggen. Gevraagd of hij onderzoeker Robert Mueller wil ontslaan, antwoordde de president: "Nee, dat zal ik niet doen. Verrast?"

Trump heeft voortdurend kritiek op het onderzoek, dat volgens hem een vooringenomen heksenjacht is. Dit weekend betoogde een van zijn medewerkers dat Mueller onrechtmatig tienduizenden e-mails in handen heeft gekregen.

"Het ziet er niet goed uit. Het is bedroevend dit te zien. Mijn mensen waren erg overstuur", zei Trump daarover in een reactie. Hij voegde eraan toe dat er volgens hem niets bijzonders in de mails te lezen zou zijn, "omdat er geen complot was".

Privémails?

Gisteren zei een medewerker van Trumps overgangsteam dat Mueller de e-mails nooit van de Amerikaanse overheidsdienst GSA had mogen krijgen. De dienst leverde kantoorruimte en apparatuur voor Trumps medewerkers die zijn komst naar het Witte Huis voorbereidden.

Het Trump-kamp betoogt dat de e-mails privé zijn en de GSA ze daarom nooit had mogen overleggen. De GSA bezweert dat het Trump-team is verteld dat privacy niet geldt voor mails op overheidsservers.

Het gaat om mails van dertien sleutelpersonen in het overgangsteam. Die kunnen meer inzicht geven in de overwegingen van Trumps buitenlandpolitiek en personeelsbeleid. Oud-veiligheidsadviseur Michael Flynn is al aangeklaagd, omdat hij illegaal contact met Rusland zou hebben gezocht.

'Idioot'

Trump is al langer kritisch op het onderzoek van Mueller. Vorige week kwam diens team onder vuur te liggen omdat een medewerker zich laatdunkend over Trump had uitgelaten in sms'jes ten tijde van de verkiezingscampagne.

"Ik ben woest. Trump is verdomme een idioot die niet eens een coherent antwoord kan geven", had de man ge-sms't, later gevolgd door "OMG DIT IS VERDOMD ANGSTAANJAGEND", over Trumps winst bij de verkiezingen. De medewerker is door Mueller van het onderzoek gehaald.

Republikeinse Congresleden spraken schande van de berichten, maar spraken ook hun vertrouwen uit in de integriteit van Mueller. Ook Trumps onderminister Rosenstein, de man die Mueller aannam en hem ook zou moeten ontslaan als de president daar opdracht toe geeft, bleef hem steunen. "Dit is geen heksenjacht."

Man aangehouden vanwege moord op Britse diplomate in Libanon

De politie in Libanon heeft een man aangehouden in verband met de moord op de Britse diplomate Rebecca Dykes. Dat meldt de BBC op basis van politie-informatie. Dykes werd zaterdag dood aangetroffen langs de kant van de weg, even buiten Beiroet. Ze zou zijn ontvoerd en vervolgens gewurgd. De man die is aangehouden, is een taxichauffeur.

Dykes werkte sinds januari op de Britse ambassade in Beiroet. Ze woonde volgens de BBC afgelopen vrijdag een afscheidsfeest van een collega bij in een uitgaansgebied in Beiroet. Bij het verlaten van een café rond middernacht zou ze zijn ontvoerd. Dykes werd nabij een autoweg even buiten de Libanese hoofdstad aangetroffen.

De familie van het slachtoffer liet aan de BBC weten "verslagen te zijn door de dood van onze geliefde Rebecca". De Britse ambassadeur in Libanon Hugo Shorter liet via Twitter zijn medeleven blijken.

De Libanese politie heeft laten weten dat het een tweede lijkschouwing op het lichaam van Rebecca Dykes laat uitvoeren. Er zal onder meer worden onderzocht of er sporen zijn van seksueel misbruik.

Primeur: wasbeer met vier jongen in Nederland

In Merkelbeek in Limburg is volgens de Zoogdierenvereniging een historische ontdekking gedaan; er is een wasberenmoeder gevonden met vier jongen. Het is het eerste bewijs dat de dieren zich voortplanten in Nederland.

De wasbeer komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika, maar werd lang geleden naar Europa gebracht. In Duitsland leven inmiddels ongeveer een miljoen wasberen, meldt 1Limburg.

Sinds de jaren 70 komen al geregeld meldingen binnen van mensen die wasberen zien, met name in het oosten van Nederland. "Het echt doorzetten van de populatie liet lange tijd op zich wachten", zegt Vilmar Dijkstra van de Zoogdierenvereniging. "We hebben nu eindelijk echt voor het eerst bewijs gevonden dat de soort zich hier heeft voortgeplant."

"Enorm ziek"

Het is uniek dat de wasbeer zich voortplant in Nederland, maar volgens Dijkstra niet per se gunstig. Sommige wasberen hebben een bepaald soort spoelworm die ook overgedragen kan worden op mensen. "Daar kun je echt enorm ziek van worden."

Wie een dode wasbeer ziet, wordt gevraagd dat te melden. Dan kunnen de dieren worden onderzocht op ziektes.

Drukste luchthaven ter wereld 11 uur lang zonder stroom

Op de luchthaven van Atlanta zijn meer dan duizend vluchten geannuleerd door een stroomstoring. Die duurde alles bij elkaar elf uur, waardoor duizenden reizigers strandden. Er konden geen toestellen landen of vertrekken.

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport krijgt volgens de website elke dag met zo'n 275.000 passagiers te maken. Er vertrekken en landen dagelijks circa 2500 vliegtuigen. Het is daarmee de drukste luchthaven ter wereld.

Passagiers zaten soms urenlang in vliegtuigen te wachten. Aan het eind van de avond, lokale tijd, was de stroomstoring opgelost.

De storing is veroorzaakt door een brand in een ondergronds elektriciteitsstation. Volgens de luchthaven zijn de passagiers en personeelsleden niet in gevaar geweest.

Ook vanuit Schiphol zijn enkele vluchten in de ochtend en aan het begin van de middag naar Atlanta geannuleerd.

Delta Airlines

Het vliegveld is een belangrijk knooppunt voor Delta Airlines. De luchtvaartmaatschappij heeft zo'n 1200 vluchten geschrapt. Ook veel vluchten van Southwest Airlines, United Airlines en American Airlines waren getroffen.

De komende week wordt veel drukte verwacht op het vliegveld vanwege Kerst.

Twee gewonden bij schietpartij Utrecht, ruim 20 kogels afgevuurd

In Utrecht zijn vannacht bij een schietpartij twee mensen gewond geraakt. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen heeft ernstige verwondingen, zegt de politie.

De schietpartij was rond 00.20 uur in de buurt van de Sabadreef in de wijk Overvecht. De dader of daders vuurden meer dan twintig kogels af. Ze zijn gevlucht in een auto.

In dezelfde buurt vond de politie een auto die vermoedelijk met de schietpartij te maken heeft. Hij is door de politie in beslag genomen.

Home | Contact