TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Franse politie vraagt tips in klopjacht op verdachte aanslag Straatsburg

De Franse politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de verdachte van de aanslag op de kerstmarkt in Straatsburg van dinsdagavond.

Mensen die informatie hebben over waar Cherif Chekatt zich bevindt, worden opgeroepen meteen te bellen naar een speciaal telefoonnummer. De 29-jarige wordt omschreven als een gevaarlijk persoon. "Grijp vooral niet zelf in", schrijft de Franse politie.

Ruim 500 agenten en nog eens 200 gendarmes houden zich bezig met de klopjacht.

Bij de aanslag werden dinsdagavond twee mensen doodgeschoten. Een van hen zou een Thaise toerist zijn. Eén persoon is hersendood en van de twaalf gewonden verkeren er zes in levensgevaar. De lichten van de Eiffeltoren gingen om middernacht uit ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

De man is een bekende van politie en justitie en staat bij de Franse inlichtingendiensten bekend als geradicaliseerd en gewelddadig. In Frankrijk, Zwitserland en Duitsland heeft hij in totaal 27 veroordelingen op zijn naam staan.

De man zou zijn geradicaliseerd in de gevangenis, waar hij ook medegevangenen probeerde te bekeren. Vanwege de aanslag is het dreigingsniveau in Frankrijk verhoogd naar het hoogste niveau.

Bevriende uitgever kocht affaireverhaal ex-playmate af om Trump te helpen

De uitgever van Amerikaanse tabloids als de National Enquirer en US Weekly heeft toegegeven dat het bedrijf een verhaal van een voormalige playmate van Donald Trump heeft afgekocht om hem een dienst te bewijzen.

American Media Inc. (AMI) betaalde in het geheim 150.000 dollar aan Playboy-model Karen McDougal voor het verhaal over haar affaire met Trump. Het bedrijf publiceerde haar verhaal vervolgens niet, maar hield het opzettelijk stil tot na de verkiezing van Trump tot president.

Die methode om te voorkomen dat schadelijke verhalen in de publiciteit komen, heet in Amerika "catch-and-kill" en geldt als een dubieuze journalistieke praktijk.

Vriendendienst

Mediabedrijven hebben weliswaar het recht om verhalen niet te publiceren, maar AMI heeft tegenover justitie toegegeven dat het in dit geval is gebeurd om Trumps verkiezing niet in gevaar te brengen. Het zou een vriendendienst zijn geweest; Trump is al lange tijd bevriend met directeur David Pecker van AMI.

Volgens de verklaring die AMI bij aanklagers heeft afgelegd, kwam Pecker in 2015 bij Trump met het voorstel om te helpen bij het onschadelijk maken van negatieve verhalen. Volgens Amerikaanse aanklagers is de 150.000 dollar daardoor eigenlijk een bijdrage geweest aan de campagnekas van Trump en daar gelden in de VS erg strenge regels voor. Zo moeten alle bedragen worden opgegeven en dat is in dit geval dus niet gebeurd.

De aanklagers hebben een overeenkomst gesloten met de uitgever in ruil voor eerlijkheid en enkele andere afspraken. Zo moet het bedrijf zijn werknemers de federale wetten op dit gebied gaan uitleggen en een jurist inhuren als er in de toekomst weer wordt betaald voor verhalen.

Het nieuws van de aanklagers in New York komt op dezelfde dag dat Trumps voormalige advocaat Michael Cohen werd veroordeeld tot drie jaar cel, onder andere voor het regelen van de betaling aan Karen McDougal.

Britse kranten na vertrouwensstemming: 'Keep May and Carry On'

'Keep May and Carry On', opent de Britse krant Metro vandaag, verwijzend naar de bekende slogan 'Keep Calm and Carry On' van de Britse regering uit de Tweede Wereldoorlog. De Britse premier May overleefde gisteravond de vertrouwensstemming in de parlementsfractie van haar Conservatieve Partij.

'Een stem om te blijven, maar wanneer zal ze vertrekken?' is de vraag op de voorpagina van The Daily Telegraph, een verwijzing naar 'Remain' en 'Leave', de twee opties die de kiezers hadden bij het brexitreferendum in 2016.

Ook 'Laat haar er nu gewoon mee doorgaan!' (Daily Express) en 'Torie-coup mislukt. Maar schaal van rebellie beschadigt May' (The Guardian) vallen vanochtend op deurmatten in het Verenigd Koninkrijk.

Ruim een derde van haar fractie wilde May weg hebben, 117 van de 317 conservatieve parlementariërs. "Dat is een behoorlijke tik op de neus", zegt correspondent Tim de Wit op NPO Radio 1 in Met het Oog op Morgen. "May is dan wel opgelucht, maar het probleem is er nog steeds, want hoe gaat ze deze brexitdeal door het parlement krijgen? De gevaren zijn zeker nog niet geweken", aldus De Wit.

In Brussel heerst beperkte opluchting, zegt correspondent Sander van Hoorn. "Als May aan de kant gezet zou zijn, zou dat vertraging hebben betekend. Maar het was hooguit een intermezzo dat niemand had zien aankomen. Wat iedereen wel ziet aankomen, is de stemming in het Britse Lagerhuis." Die stemming over het brexit-akkoord zou dinsdag plaatsvinden, maar May stelde die uit, omdat duidelijk was dat het parlement het akkoord zou verwerpen.

Vandaag is een Europese top in Brussel. May zal daar proberen om bij regeringsleiders nog iets los te peuteren. Eerder zeiden Brussel en de andere EU-landen dat ze niet bereid zijn om opnieuw te gaan onderhandelen. De boodschap van de EU was helder: 'Take it or leave it'.

Gevangenen op Curaçao in opstand

Bewaarders van de SDKK-gevangenis op Curaçao hebben begin deze week traangas ingezet om gedetineerden weer terug de cel in te krijgen. Ongeveer 35 gevangenen kwamen in opstand omdat er geen eten was. Ook klaagden ze over een gebrek aan medicijnen en slechte medische zorg.

Om hun boosheid kracht bij te zetten, maakten de 120 gevangenen van blok 7 een filmpje, dat later op internet werd verspreid. Daarin beklagen zij zich over het bedorven eten en eisen een gesprek met de minister.

Dat kwam er niet. Wel werd een delegatie van de ambtenarenvakbond maandag binnengelaten voor overleg met de directie. Die zei dat een wijziging van het inkoopschema tijdelijk problemen gaf in de bevoorrading. Van bedorven voedsel zou geen sprake zijn.

De situatie in de voormalige Bon Futuro-gevangenis blijft gespannen. Zondag was het onrustig nadat een drone drugs en mobiele telefoons had gedropt boven de gevangenis. Volgens de directie gebeurt dat wekelijks en hebben de bewaarders daar hun handen aan vol.

Minister van Justitie Quincy Girigorie zei begin deze week in het parlement dat de begroting voor de gevangenis onder druk staat. De wijziging van het inkoopschema voor voeding heeft daar alles mee te maken. Ook is er minder geld per gevangene beschikbaar. Vooral de medische zorg en de medicijnenvoorziening schieten te kort vanwege geldgebrek.

Britse premier May overleeft stemming en kan aanblijven

De Britse premier May heeft de vertrouwensstemming in de parlementsfractie van haar Conservatieve Partij overleefd. Van de 317 Tories in het Lagerhuis spraken zich er 200 voor haar uit, alle anderen zegden het vertrouwen op.

Dat betekent dat ze kan aanblijven als partijleider en premier. Bovendien kan de fractie ten minste een jaar geen nieuwe vertrouwenskwestie stellen, waardoor haar positie na de politieke turbulentie van afgelopen dagen versterkt lijkt. Wel heeft ze kort voor de stemming aangekondigd dat ze haar partij niet zal leiden bij de volgende verkiezingen.

Kort nadat de uitslag bekend was gemaakt, gaf May een reactie op de stoep van 10 Downing Street. Ze zei dat ze dankbaar was voor de steun en erkende dat er ook veel Tories geen vertrouwen hebben uitgesproken.

Ze benadrukte dat politici nu moeten samenwerken in het landsbelang:

Ze wil nu proberen om van Europa extra zekerheden te krijgen over onder meer de kwestie van grens tussen Ierland en Noord-Ierland, het grootste struikelblok bij de brexit-onderhandelingen. May zei dat ze op deze manier tegemoetkomt aan de zorgen van parlementariërs.

May zal zich nu verder moeten concentreren op het door het parlement loodsen van het akkoord met de Europese Unie over de voorwaarden voor de brexit. De stemming daarover is uiterlijk 21 januari, heeft May beloofd. De stemming in de fractie maakt duidelijk dat het voor May nog altijd erg lastig zal zijn om het brexit-akkoord door het Lagerhuis te loodsen, zegt correspondent Suse van Kleef.

Wel zien medestanders van May de uitslag als een steun in de rug voor de premier, terwijl haar vijanden zeggen dat ze met deze uitslag eigenlijk moet aftreden. In die kringen wordt al nagedacht over de volgende stap: een motie van wantrouwen indienen tegen May in het Lagerhuis, om haar met steun van de oppositie alsnog weg te krijgen.

Vanochtend werd duidelijk dat de Lagerhuis-fractie van de Conservatieve Partij zou stemmen over May. Het vereiste aantal van 48 leden van de fractie hadden daar per brief om gevraagd. May reageerde daarop in een persverklaring en zei dat ze vastbesloten was om te vechten voor haar toekomst en voor de brexit-deal.

Gisteren maakte ze een gang langs Europese leiders, onder wie premier Rutte, om te kijken of er nog iets te doen viel aan de afspraken met Brussel.

Eigenlijk zou het Lagerhuis gisteren over de brexit-deal stemmen, maar maandag stelde May die stemming uit, omdat duidelijk was dat het parlement het akkoord zou verwerpen.

Home | Contact