TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Explosief bij cafť Valkenswaard, bewoners enige tijd huis uit

In Valkenswaard hebben twintig bewoners van een appartementencomplex enkele uren elders moeten doorbrengen vanwege de vondst van een explosief voor de ingang van een nabijgelegen cafť. Inmiddels mogen ze weer terug naar huis.

De politie vond het projectiel in de loop van de nacht. Een explosievenverkenner van de politie schatte de situatie in als reŽel gevaar, en daarom werd ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie opgeroepen. Die dienst maakte het explosief onklaar.

Het projectiel wordt afgevoerd en elders tot ontploffing gebracht, meldt de politie. Waar het explosief vandaan komt en waarom die voor het cafť is neergelegd, is nog onbekend.

'Nederlandse zendeling vorige maand omgekomen bij trektocht in Nepal'

Een Nederlandse zendeling is vorige maand omgekomen in Nepal, meldt het Nederlands Dagblad. De 27-jarige Thomas raakte op 22 september vermist en werd twee weken later gevonden. Ook een 42-jarige Koreaan kwam om het leven.

Vermoedelijk is hij tijdens een trektocht verdwaald in barre weersomstandigheden, schrijft de krant. De man was onder meer actief voor de zendingsbeweging Operatie Mobilisatie. Die bevestigt tegen het ND dat hij is overleden, maar maakt zijn achternaam niet bekend. Lokale media in Nepal maakten eerder deze maand al melding van de vermissing.

Zendingswerk in de bergen

Thomas studeerde Nepalees aan een lokale universiteit en was tijdens zijn vakantie met de Koreaan aan een tocht begonnen. Mogelijk wandelde hij het Tamang Heritage Trail voor een andere organisatie Climbing for Christ, dat zendingswerk doet in bergachtige gebieden.

De Nederlander werd gevonden aan de voet van een klif. Volgens het Nederlands Dagblad wordt hij vandaag begraven.

Trump in brief aan Erdogan: wees geen dwaas

De Amerikaanse president Trump heeft kort voor de inval van Turkije in Noord-SyriŽ president Erdogan gewaarschuwd om "geen dwaas" en "geen stoere jongen" te zijn. Dat staat in een brief die gisteravond door het Witte Huis naar buiten is gebracht.

Trump schrijft ook dat hij "hard heeft gewerkt" om een aantal van de problemen van Erdogan op te lossen. "Laat de wereld niet zitten, je kunt een geweldige deal sluiten. De geschiedenis zal dan positief over je oordelen. Als je dat niet doet, dan zal je gezien worden als de duivel", aldus de Amerikaanse president.

In de brief staat ook de waarschuwing die Trump eerder al gaf, namelijk dat hij de Turkse economie ten gronde zou richten als de Turken te ver zouden gaan in Noord-SyriŽ. "Je wilt niet verantwoordelijk zijn voor het afslachten van duizenden mensen", schrijft de president aan zijn Turkse ambtsgenoot. "En ik wil niet verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van de Turkse economie."

Veel kritiek

Het Amerikaanse Congres heeft veel kritiek op het besluit van president Trump om de Amerikaanse troepen weg te halen uit Noord-SyriŽ. De president kondigde dat vertrek aan na telefonisch overleg met de Turkse president.

Turkije viel de regio een paar dagen later binnen, om Koerdische strijders uit een brede zone bij de Syrisch-Turkse grens verdrijven. Erdogan ziet in de daar dominante Syrisch-Koerdische YPG-militie een verlengstuk van de Koerdische terreurgroepering PKK.

De YPG riep daarna de hulp van het Syrische regeringsleger, dat inmiddels ook in het gebied actief is. Syrische troepen hebben volgens het in Groot-BrittanniŽ gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten de stad Kobani bereikt, die in 2014 in handen viel van IS, de terreurbeweging die in januari 2015 uit de stad werd verdreven.

Gisteren zei president Erdogan, ondanks druk van de NAVO, dat hij een staakt-het-vuren niet ziet zitten. Naar verwachting komen de Amerikaanse vice-president Pence en de minister van Buitenlandse Zaken Pompeo later vandaag aan in Turkije. Ze zullen onder meer spreken met Erdogan over de kwestie en vragen om een direct staakt-het-vuren.

Wie zijn de strijdende partijen in Noord-SyriŽ? We leggen het je uit in onderstaande video:

Zonneauto TU Delft afgebrand: World Solar Challenge voorbij

De zonneauto van de TU Delft is uitgevallen in de World Solar Challenge. Het Vattenfall Solar Team lag op kop en was bezig aan de laatste etappe van de 3021 kilometer lange race door AustraliŽ, toen de auto onverwachts in brand vloog.

Het team, dat voor de tiende keer meedeed met de tweejaarlijkse race, stevende af op de achtste overwinning. De coureur kon de auto aan de kant zetten en werd door een teamgenoot "de auto uit gesleurd" en in veiligheid gebracht.

"Ik sta hier naast een brandend hoopje koolstof", zegt coureur Tim van Leeuwen, een van de vier bestuurders van de zonneauto. "De schrik en het ongeloof zitten er hier goed in. We reden het laatste stuk richting Adelaide en hadden nog 250 kilometer te gaan."

"Het ging hartstikke goed: we reden krap aan de leiding met 100 kilometer per uur, maar op gegeven moment rook ik een brandlucht. Ik vroeg nog aan de begeleidende auto achter me of dat uit de auto kwam, maar alle waardes waren goed. Toen er ineens rook mijn coureurskuip binnenkwam, wist ik dat het foute boel was."

Eerder al Twents team uitgeschakeld

Gisteren moest ook het Solar Team Twente de race staken. Een windvlaag blies de zonneauto van de weg. Daarna was de auto te beschadigd om verder te rijden.

Nederland was goed vertegenwoordigd in de World Solar Challenge, met drie teams in de hoofdklasse en een in de zogeheten cruise-klasse. In de hoofdklasse is alleen team Top Dutch uit Groningen nog actief. Zij staan momenteel vierde. De positie van een Eindhovens team in de cruiseklasse is niet duidelijk.

Rutte: vechtende Turken en Koerden in Rotterdam onacceptabel

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer de gebeurtenissen in Rotterdam woensdagavond veroordeeld. Een demonstratie van Koerden tegen de inval door Turkije in SyriŽ liep daar flink uit de hand.

Koerden en Turken kwamen tegenover elkaar te staan en er ontstonden vechtpartijen. De politie verrichtte tientallen arrestaties.

"In dit land mag je demonstreren, maar in dit land doen we dat wel beschaafd", zei Rutte. "Maatschappelijke conflicten moet je oplossen door dialoog, niet door de beelden die we vanavond uit Rotterdam hebben gezien. Dat is absoluut onacceptabel."

Volgens Rutte moeten spanningen tussen bevolkingsgroepen in Nederland worden voorkomen. "Het kabinet steunt gemeenten daarbij."

Meer sancties

De Tweede Kamer debatteerde gisteravond juist over de Turkse inval in het noordoosten van SyriŽ. De Kamer wil economische sancties tegen president Erdogan, maar volgens het kabinet is er in Europees verband voorlopig alleen maar steun voor een wapenembargo. Dat is ook al afgekondigd. Rutte zei dat hij zal proberen in EU-verband nog meer strafmaatregelen tegen Turkije voor elkaar te krijgen.

Home | Contact