TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Gouden Palm Cannes naar Zuid-Koreaanse film 'Parasite'

Met de film Parasite heeft de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho de Gouden Palm gewonnen op het filmfestival van Cannes. De film is een tragikomedie over sociale ongelijkheid in Korea. In de film spelen de rijke familie Park en het van hen afhankelijk gezin van Ki-teak de hoofdrol.

Van tevoren was er veel kritiek over het gebrek aan vrouwelijke representatie op het Franse festival. Cannes beloofde verbetering, maar critici zien daar weinig van terug. Het aantal vrouwelijke regisseurs dat meedong naar de hoofdprijs was nog steeds vrij beperkt. Dit jaar deden vier films van vrouwelijke regisseurs mee, slechts ťťn meer dan vorig jaar. Er waren achttien films genomineerd.

De tweede prijs, de zogenoemde Grand Prix, ging wel naar een vrouwelijke regisseur. De Senegalees-Franse filmmaakster Mati Diop kreeg hem voor het Senegalese drama Atlantics.

De Spaanse Antonio Banderas kreeg de prijs voor beste acteur voor zijn rol in Pain and Glory. De Britse Emily Beecham ging ervandoor met de prijs voor beste actrice in de film Little Joe.

'Engerd' Moby biedt alsnog excuses aan Natalie Portman aan

Dj en producer Moby heeft excuses aangeboden aan actrice Natalie Portman. De twee lagen in de clinch met elkaar nadat Moby in zijn autobiografie Then I Fell Apart had geschreven dat hij een korte romance had gehad met Portman, die met hem geflirt zou hebben.

Volgens Moby had Portman hem mee uit gevraagd en zijn ze daarna meerdere keren op een date geweest. Portman (37), actief in de Time's Up-beweging tegen seksueel geweld, ontkende dat deze week en noemde zijn gedrag "ongepast". Moby is volgens haar een "engerd" die zijn buiten zijn boekje is gegaan.

Moby stuurde later allerlei foto's van de twee om zijn verhaal kracht bij te zetten, maar hij gaat nu toch door het stof. Veel van haar kritiek is bij nader inzien terecht, schrijft hij.

De DJ zegt dat hij haar had moeten informeren dat ze in zijn boek een rol speelt. Verder zegt Moby dat hij zich "gezien het leeftijdsverschil tussen ons van bijna 14 jaar verantwoordelijker en respectvoller had moeten gedragen toen Natalie en ik elkaar bijna twintig jaar geleden voor het eerst ontmoetten."

'Het slechtste geluid ooit': teleurgestelde fans na eerste concert Spice Girls

Er werd heel lang naar uitgekeken, maar het eerste concert van de Spice Girls-tour is voor veel fans uitgelopen op een grote teleurstelling. Het geluid was zo slecht dat ze nauwelijks konden horen welk liedje werd gezongen.

Zo'n 70.000 fans waren naar het Croke Park-stadion in Dublin gekomen om de aftrap van de reŁnietour van de meidengroep uit de jaren 90 bij te wonen. Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie B. en Melanie C. (Victoria Beckham doet niet mee) trapten gisteren een serie van 13 concerten af in Dublin.

Vooral mensen op de hoger gelegen tribunes hadden problemen met de geluidskwaliteit. "Het slechtste geluid ooit", "het is verschrikkelijk, hebben we hier zoveel voor betaald?" en "het zou fijn zijn als iemand de Spice Girls kan vertellen dat we ze niet kunnen horen", waren enkele reacties op sociale media.

Volgens Britse media barstten sommige fans van teleurstelling in huilen uit en gingen er flink wat mensen voortijdig naar huis.

Tijdens de verkoop van de kaarten voor de reŁnietour vorig jaar november werden records verbroken in Groot-BrittanniŽ: miljoenen mensen waren op de website van Ticketmaster op zoek naar tickets en op het hoogtepunt stonden 700.000 mensen in de digitale wachtrij. De duurste kaarten werden voor ongeveer 320 euro verkocht. Omdat er zoveel belangstelling was voor het concert werden de tickets al snel doorverkocht: soms voor wel 1000 euro.

Maar er waren gisteren ook positieve geluiden. "De Spice Girls stelden niet teleur", "een fantastische terugkeer naar mijn jeugd" en "een van de beste concerten waar ik ooit ben geweest", zei een ander.

De show was in ieder geval spectaculair: met veel vuurwerk, een grote lichtshow en grote schermen.

Mel B. reageerde vandaag op de kritiek. In een video op Instagram bedankte ze de fans die gisteren in het stadion waren en zei ze dat ze uitkeek naar hun volgende show in Cardiff. "Hopelijk zijn de zang en het geluid dan veel beter", aldus de zangeres.

Haarlemmermeer schaart zich achter kort geding Schiphol tegen ov-staking

De gemeente Haarlemmermeer sluit zich aan bij een kort geding van Schiphol tegen de vakbonden. Volgens de gemeente komt de veiligheid op en rond Schiphol bij een ov-staking dinsdag in gevaar. De gevolgen zijn "onaanvaardbaar en ontwrichtend".

De bonden willen dinsdag landelijk het openbaar vervoer platleggen, om het kabinet te dwingen pensioenmaatregelen te verzachten.

"Uiteraard erkennen wij het recht op staken, maar in dit geval kunnen we de veiligheid op en rond Schiphol niet meer garanderen", zegt burgemeester Hoes. De gemeente wijst erop dat er dagelijks meer dan honderdduizend mensen van en naar Schiphol reizen. Het is "onverantwoord als de terminals vollopen met gestrande reizigers", staat in een verklaring.

Hoes roept mensen op dinsdag niet de weg op te gaan "en de gevolgen van een totale staking niet te onderschatten".

Overleg moeilijk

De bonden zijn nog in gesprek met Schiphol. Een woordvoerder van FNV zei aan het begin van de avond niet de verwachting te hebben dat ze er snel uit zijn. Er staat voor morgenochtend 10.00 uur op Schiphol een kort geding gepland, dat gisteren door de luchthaven is aangevraagd.

"Als ik eerlijk ben, denk ik dat we pas om tien voor tien duidelijkheid hebben", zegt de FNV-woordvoerder. "Er is ook morgenochtend nog overleg." De gesprekken betitelt ze als moeilijk.

Ook Schiphol verwacht vandaag geen duidelijkheid meer, al gaan de gesprekken volgens een woordvoerder ook vanavond door. Voor morgenochtend staat er weer overleg gepland, zegt hij. Wat de inzet van Schiphol precies is, wil de woordvoerder niet zeggen.

Iran noemt Amerikaanse versterking Midden-Oosten 'zeer gevaarlijk'

Iran noemt het "zeer gevaarlijk" dat de VS meer troepen naar het Midden-Oosten stuurt. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat de Amerikaanse versterking een bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid.

Gisteren maakte het Pentagon bekend 1500 extra militairen naar het Midden-Oosten te sturen. Die worden vooral gestationeerd op Amerikaanse oorlogsschepen die al eerder naar de Arabische Zee en de Perzische Golf zijn gestuurd.

Volgens Amerika zijn die militairen nodig om de al aanwezige Amerikaanse troepen in het gebied te beschermen. De Iraanse minister noemt de Amerikaanse beschuldiging dat Iran militairen van de VS bedreigt "absurd".

Spanningen

De spanningen in de regio liepen de afgelopen weken op. De Amerikanen zeggen dat Iran achter recente aanvallen op Saudische schepen zit. Teheran ontkent dat.

Saudi-ArabiŽ is een van de belangrijkste bondgenoten van de Amerikanen in het Midden-Oosten en is sinds 2015 militair betrokken bij het conflict in Jemen. Het land steunt de Jemenitische regeringstroepen in de strijd tegen de Houthi-rebellen, die door Iran zouden worden geholpen.

Daarnaast zijn de spanningen tussen Iran en de VS opgelopen nadat Washington vorig jaar eenzijdig uit het nucleaire akkoord was gestapt. Iran heeft flink te lijden onder Amerikaanse sancties en probeert Europa onder druk te zetten om de Amerikanen ervan te overtuigen de sancties te verlichten.

Home | Contact