TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Wekdienst 17/7: herdenking van de MH17-ramp

Goedemorgen! Vandaag wordt de ramp met vlucht MH17 herdacht. Verder worden de resultaten van een onderzoek naar arbeidsdiscriminatie op basis van etnische afkomst gepresenteerd en krijgt de Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' te horen welke straf hij krijgt.

Het weer: zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. In het noorden kan er later vandaag een bui vallen. In de middag wordt het 21 tot 25 graden. Langs de kust kan de wind in de middag van zee gaan waaien. Morgen wordt het iets warmer, maar dan is er ook meer bewolking en kans op regen.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

In Vijfhuizen wordt de ramp met vlucht MH17 herdacht. Premier Rutte is er namens het kabinet bij aanwezig. De resultaten van een onderzoek naar arbeidsdiscriminatie op basis van etnische afkomst worden gepresenteerd. Het is het grootste onderzoek ooit in Nederland over dit onderwerp. De Mexicaanse drugsbaas JoaquŪn Archivaldo GuzmŠn Loera, alias 'El Chapo', hoort in een Amerikaanse rechtbank welke straf hij krijgt. Vermoedelijk verdwijnt hij voor tientallen jaren achter de tralies. En in Nijmegen startte vanochtend de tweede dag van de Vierdaagse, ook de dag van Roze Woensdag.

Wat heb je gemist?

Een meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft tweets van president Trump over vier Democratische Congresleden bestempeld als racistisch. Behalve de Democraten, die de meerderheid hebben in het Huis, stemden vier Republikeinen in met de veroordeling. Trump vroeg zich in de tweets af waarom de vier Democraten vanwege hun kritiek op de VS niet teruggaan naar hun eigen land. De vier hebben een migratieachtergrond, maar drie van hen zijn geboren in Amerika. Trump had de stemming eerder op de dag fel veroordeeld.

Ander nieuws uit de nacht

Het Commissariaat voor de Media is stuurloos en er heerst chaos, schrijft NRC na uitgebreid onderzoek. De ongeveer vijftig medewerkers van de toezichthouder zouden zich onveilig voelen. De Zuid-Afrikaanse zanger en activist Johnny Clegg is overleden. De zanger werd in zijn land ook wel 'de witte Zulu' genoemd, omdat hij de verbinding zocht met de zwarte bevolking. Korpschef Akerboom van de Nationale Politie noemt het een illusie dat hij een einde kan maken aan alle interne misstanden, maar hij werkt er wel aan. Dat zei hij in Jinek. Een klokkenluider schreef vorige week een brandbrief over uitwassen binnen de organisatie, zoals racisme en seksueel wangedrag. En vannacht was er een gedeeltelijke maansverduistering. Die was vooral in het westen van het land goed te zien nadat de bewolking was opgelost.

En dan nog even dit:

Vandaag is het dus vijf jaar geleden dat vlucht MH17 in Oost-OekraÔne uit de lucht werd geschoten. Van de 298 mensen in het vliegtuig, onder wie 196 Nederlanders, overleefde niemand de ramp.

In de online-special '5 jaar MH17: door de ogen van' blikken nabestaanden en direct betrokkenen terug op de ramp. Bekijk de special hieronder:

Fijne dag!

MH17 door de ogen van brandweerman Taras: als een van de eersten op de rampplek

De beelden staan nog op zijn netvlies gebrand: een prachtig veld met zonnebloemen, met ertussen de smeulende brokstukken. Ondercommandant van de brandweer in Donetsk Taras Solodovnik had dienst toen vlucht MH17 werd neergehaald. Hij spoedde zich direct naar de rampplek.

Vandaag is het vijf jaar geleden dat de MH17 in Oost-OekraÔne uit de lucht werd geschoten. Van de 298 mensen in het vliegtuig, onder wie 196 Nederlanders, overleefde niemand de ramp. De afgelopen week vertelde elke dag een nabestaande of direct betrokkene zijn of haar verhaal.

Vandaag het verhaal van Taras. Hij werkt nu in Marioepol, dat zo'n 100 kilometer ten zuiden van Donetsk ligt. Vanuit een zonnebloemveld in de omgeving van zijn nieuwe woonplaats blikt Taras terug op die intense dagen van bergingswerkzaamheden. "Mag ik er kort over zijn? Het was lelijk." Maar trots is hij ook op zijn werk. "Zo konden de nabestaanden ze een laatste eerbetoon geven."

Peilingwijzer: PvdA en VVD omhoog, SP en PVV verder achteruit

De VVD en de PvdA laten in de nieuwe Peilingwijzer een duidelijke stijging zien. Ze staan alle twee 3 zetels hoger dan de vorige Peilingwijzer, van begin mei. Doordat de groei voor Forum voor Democratie tot stilstand is gekomen, is de VVD ook weer afgetekend de grootste partij. De PVV en de SP zijn nog verder weggezakt.

De VVD staat nu op 27 tot 31 zetels, tegen 20 tot 26 zetels voor Forum voor Democratie. Volgens politicoloog Tom Louwerse, de maker van de Peilingwijzer, profiteert de VVD van het positievere beeld van het kabinet. I&O Research meldde vorige week dat de tevredenheid over het kabinet-Rutte III op het hoogste niveau staat sinds het aantreden van het kabinet, eind 2017. Kiezers zijn relatief positief over het klimaatakkoord en vooral het pensioenakkoord.

Licht positieve trend

"Uit het onderzoek blijkt dat veel kiezers het op prijs stellen dat er op moeilijke dossiers wat tot stand wordt gebracht", zegt Louwerse. "Dat de VVD als grootste regeringspartij daarvan het meest profiteert, ligt in de lijn der verwachting." Louwerse wijst erop dat de partij nog steeds op verlies staat ten opzichte van de verkiezingen van twee jaar geleden. De partij haalde toen 33 zetels.

Ook voor het CDA is de trend met 12 tot 16 zetels nu licht positief, al valt de groei ten opzichte van begin mei nog binnen de foutmarge. D66 scoort met 8 tot 12 zetels nog steeds slecht.

Op links is de trend van de PvdA met 12 tot 16 duidelijk positief. De groei in de peilingen die al voor de Europese verkiezingen zichtbaar was, zet zich door. Wel krijgt de PvdA in de Peilingwijzer nog altijd maar iets meer dan de helft van het stempercentage dat bij de Europese verkiezingen werd behaald, toen de partij door het 'Timmermanseffect' en de relatief hoge opkomst van oudere kiezers onverwacht goed scoorde en zelfs de grootste werd. In de Peilingwijzer is de PvdA opgeklommen naar de vierde plek, ook een positie die lang niet gehaald werd.

De winst van de PvdA blijkt uit cijfers van Ipsos/EenVandaag nauwelijks ten koste te gaan van GroenLinks, dat met 16 tot 20 zetels de grootste linkse partij blijft. Ook de negatieve publiciteit rond het vertrek van Kamerlid ÷zdil lijkt de partij niet te schaden.

Kleine partijen

De PVV en de SP, die vorige keer in de Peilingwijzer al forse tikken kregen, zakken nog verder weg en staan beide op veruit het laagste niveau in lange tijd. De PVV levert nog eens vier zetels in en komt op 7 tot 11, de SP verliest opnieuw 2 zetels en staat op 6 tot 10.

Daarmee zijn deze partijen bijna teruggezakt tot het niveau van de kleine partijen, zoals de ChristenUnie, die met 6 tot 8 zetels de enige regeringspartij blijft die op winst staat ten opzichte van de verkiezingen van 2017, en de Partij voor de Dieren en 50Plus, die met 5 tot 7 even goed scoren als in mei. De SGP en Denk staan net als de vorige keer op 2 tot 4 zetels.

Veel jongeren slachtoffer digitale criminaliteit

Afgelopen jaar zijn 1,2 miljoen Nederlanders slachtoffer geworden van digitale criminaliteit, oftewel een kleine 9 procent van alle internetgebruikers.

Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek en de politie, waar 38.000 mensen aan meededen. De meeste slachtoffers kregen te maken met vermogensdelicten, zoals fraude bij online aankopen.

Vooral jonge internetgebruikers, tussen 12 en 25 jaar, waren slachtoffer van digitale criminaliteit (12 procent). Van de groep 65-plussers was maar 4 procent slachtoffer.

Het aantal slachtoffers is gelijk onder mannen en vrouwen. Wel krijgen mannen vaker te maken met vermogensdelicten en vrouwen met zaken als laster, stalking en bedreigingen ('interpersoonlijke incidenten').

In het onderzoek is ook gevraagd of slachtoffers aangifte hebben gedaan. In geval van fraude bij online aankopen en identiteitsfraude zonder financiŽle schade deed een kwart dat.

Mensen die gehackt worden, laten het er bijna altijd bij; slechts 3 procent deed aangifte. Onder slachtoffers van laster, stalking of bedreigingen ging 10 procent naar de politie. Als redenen om geen melding te maken werden genoemd: het helpt niet of het is niet belangrijk genoeg.

Advies: leg nieuwe oeververbinding aan in Rotterdam-Oost

De geplande nieuwe oeverbinding in Rotterdam moet aangelegd worden tussen de Kralinger Esch en Feijenoord. Dat hebben Het Rijk, de gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag besloten, meldt RTV Rijnmond.

De vier partijen gaan het project financieren. Gisteravond werden ze het na lang beraad eens over het advies dat ze het ministerie van Infrastructuur gaan voorleggen. Uiteindelijk moet minister Van Nieuwenhuizen een definitief besluit nemen.

Ook moet nog blijken of er een brug of tunnel komt tussen de noord- en zuidoever van Rotterdam. Daar wordt eerst nog meer onderzoek naar gedaan. De oeververbinding moet de Van Brienenoordbrug op de A16 ontlasten. De totale kosten van een nieuwe brug worden geraamd op 640 miljoen euro, een tunnel valt naar verwachting veel duurder uit.

Omwonenden niet blij

Over de mogelijke locatie van de verbinding was veel discussie. De keuze voor een brug of tunnel in Rotterdam-Oost, betekent dat er geen verbinding komt tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard. Een van de voorstellen was om daar een verbinding aan te leggen om de Algerabrug over de Hollandse IJssel te ontlasten.

Hoewel de partijen dus voor een verbinding in Rotterdam-Oost hebben gekozen, hebben ze wel een bedrag van 60 miljoen euro toegezegd om de doorstroming van het verkeer tussen Capelle en Krimpen aan den IJssel te verbeteren.

Bewoners van Feijenoord en de Kralinger Esch zijn niet blij met de plannen voor een nieuwe oeververbinding in Rotterdam-Oost en hadden om uitstel van de plannen gevraagd. Ze wilden dat er eerst meer onderzoek wordt gedaan naar een nieuwe verbinding. Aan dat verzoek is geen gehoor gegeven.

Home | Contact