TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Kuipers: operaties kunnen versneld weer worden hervat

De coronadruk op de ziekenhuizen loopt snel terug, wat betekent dat de eerste uitgestelde 'gewone' operaties weer in versneld tempo kunnen worden opgestart. Hoe snel dat kan gebeuren, zal van regio tot regio en van ziekenhuis tot ziekenhuis verschillen, afhankelijk ook van hoe urgent een ingreep is. Dat zei voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg vanmiddag bij zijn wekelijkse persmoment.

Uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit kwam vorige week naar voren dat er nog altijd meer dan 40 procent minder operatiekamers beschikbaar zijn voor reguliere ziekenhuiszorg. Maar in de ziekenhuizen is de situatie nu in rap tempo aan het verbeteren. Ten opzichte van de piek in de tweede week van april liep het aantal opnames van covidpatiŽnten de afgelopen week met 26 procent terug.

Met name zestigers en zeventigers komen door de vaccinaties steeds minder snel in het ziekenhuis terecht. Dat zorgt er volgens Kuipers voor dat er op korte termijn al bedden vrijkomen op IC's en verpleegafdelingen voor andere patiŽnten.

'Probleem nog niet over'

Toch herbergen de Nederlandse ziekenhuizen in totaal nog altijd zo'n 2200 covidpatiŽnten, benadrukte de ziekenhuisvoorman. "Dit probleem is niet in een keer over. En het zal wel een tijd gaan duren voordat de wachtlijsten in de reguliere zorg zijn weggewerkt, want de achterstanden zijn aanzienlijk."

Kuipers zou het dan ook geen goed idee vinden om nu in versnel tempo coronamaatregelen af te bouwen. Het kabinet wil pas over twee weken beslissen over de volgende stap in het versoepelingsproces en dat vindt hij verstandig. "Ik ben positief gestemd door deze ontwikkelingen, maar laten we het nog even aankijken."

Ex-marineofficier krijgt taakstraf voor aanranding op marineschip

Een 37-jarige oud-marineofficier is door de militaire kamer in Arnhem veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur, waarvan 40 voorwaardelijk, voor het aanranden van drie matrozen.

De handtastelijkheden gebeurden mei vorig jaar op het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman. Het schip was op dat moment in het Caribisch gebied voor bijstand in verband met de coronacrisis.

De man zou zijn ondergeschikten onder meer in de billen hebben geknepen, meldt NH Nieuws. De zaak kwam aan het licht nadat een van de drie slachtoffers besloot aangifte te doen. Toen de marechaussee aan boord kwam meldden zich nog twee matrozen.

Machtspositie

De officier is inmiddels ontslagen door Defensie. De militaire kamer verwijt de man dat hij het misdrijf heeft gepleegd bij ondergeschikten en dat hij dus misbruik heeft gemaakt van zijn machtspositie. "Hij moest zich realiseren dat dit gedrag ontoelaatbaar is en dat hij als leidinggevende verantwoordelijk is voor het creŽren van een veilige werkomgeving", meldt de rechtbank.

2904 nieuwe besmettingen, maar cijfers niet compleet door storing

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2904 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er veel minder dan afgelopen dagen, maar het RIVM waarschuwt dat het aantal lager is doordat er ICT-problemen zijn. Dit wordt de komende dagen in de cijfers gecorrigeerd, die daardoor hoger zullen uitvallen.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests: afgelopen week werden gemiddeld 5047 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is een daling van 28 procent vergeleken met vorige week. Ook dit cijfer is licht vertekend door de storing, maar de trend is duidelijk naar beneden gericht.

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht toe. Er liggen nu 2183 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2152), van wie 681 op de IC (gisteren: 686), meldt het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 7 overleden covid-patiŽnten gemeld. Gisteren waren dat er nog 13. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 17 doden per dag, tegen 22 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Daardoor zijn op zondag en maandag deze cijfers vrijwel altijd lager dan in de rest van de week.

De daling van het aantal besmette verpleeghuizen is min of meer tot stilstand gekomen. Er zijn nu 150 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal ťťn coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 148. Toch overlijdt in de verpleeghuizen vrijwel niemand meer aan corona: de afgelopen week ging het om twee personen.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van Volksgezondheid 7,4 miljoen prikken gezet. Het gaat daarbij om het aantal gezette prikken, niet het aantal gevaccineerden. Volgens het corona-dashboard krijgen nu per minuut gemiddeld186 mensen een prik.

Vrouw Belgische ambassadeur in Zuid-Korea niet vervolgd vanwege onschendbaarheid

De vrouw van de Belgische ambassadeur in Seoul beroept zich op haar diplomatieke onschendbaarheid om vervolging te voorkomen. In april sloeg zij in de Zuid-Koreaanse hoofdstad een verkoopster die haar verdacht van winkeldiefstal. De gebeurtenis, die op bewakingsbeelden werd vastgelegd, leidde tot grote verontwaardiging in Zuid-Korea.

Bekijk hier de beelden van het incident:

Xiang Xueqiu (63), de echtgenote van de Belgische ambassadeur Peter Lescouhier, paste op 9 april in de winkel verschillende kledingstukken. Toen ze de winkel uitstapte, werd ze aangesproken door de winkelbedienden. Die dachten ten onrechte dat de vrouw kleding probeerde te stelen.

Xueqiu voelde zich beledigd en er ontstond een ruzie, waarbij de vrouw een van de winkelmedewerkers in het gezicht sloeg. Het incident werd vanuit verschillende hoeken gefilmd door bewakingscamera's.

De winkelmedewerkster eiste excuses, maar kreeg die niet. Daarom besloot ze de bewakingsbeelden vrij te geven. Ambassadeur Lescouhier verontschuldigde zich wel voor het gedrag van zijn vrouw. "Ongeacht de omstandigheden is de manier waarop ze reageerde onaanvaardbaar", schreef hij eerder al op de Facebookpagina van de Belgische ambassade in Seoul.

Onschendbaarheid

Medewerkers van ambassades, consulaten en internationale organisaties, zijn diplomatiek onschendbaar. Dat betekent dat ze niet kunnen worden aangehouden of vervolgd. Ook voor partners gelden beschermende diplomatieke regels.

Twintig jaar cel voor man die zijn zwangere vrouw doodde en flat in brand stak

Een 46-jarige man uit Haarlem is veroordeeld tot twintig jaar cel voor het doden van zijn zwangere echtgenote. De man wurgde zijn vrouw in september 2019 en stak daarna hun flat in Haarlem in brand.

De door de rechtbank in Haarlem opgelegde straf is even hoog als de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechter ziet genoeg bewijs dat Bashir K. zijn vrouw om het leven bracht. Ze was toen zeven maanden zwanger van hun vierde kind. Ook was hij volgens de rechter volledig toerekeningsvatbaar tijdens zijn acties.

Brandstichting

Na het wurgen van zijn vrouw stak K. hun woning met behulp van benzine in brand. Daarop volgde een explosie. Door het vuur moesten 48 appartementen worden ontruimd.

K. werd tijdens de bluswerkzaamheden gearresteerd in de straat. Hij stond naar de brand te kijken, meldt NH Nieuws.

Bij het bepalen van de straf nam de rechter de brandstichting mee. Evenals dat hij behalve zijn vrouw ook zijn ongeboren kind doodde.

Relatieproblemen

K. en zijn vrouw hadden relatieproblemen. Op de dag van haar dood zouden ze ruzie hebben gehad. De verdachte verklaarde eerder dat zijn vrouw zichzelf om het leven heeft gebracht. Daar ging de rechter niet in mee. Uit onderzoek blijkt dat het scenario geschetst door K. onmogelijk is.

De drie kinderen van K. waren op de bewuste avond uit logeren. Zij krijgen allen een schadevergoeding van 20.000 euro. Eerder is al bepaald dat de Haarlemmer zijn kinderen niet meer mag zien. Die zaak was aangespannen door de Raad voor de Kinderbescherming.

Home | Contact