TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Rutte: Nederland opgeschrikt door aanslag

De gebeurtenissen in Utrecht geven een gevoel van ongeloof en afschuw. Dat heeft premier Rutte zojuist gezegd op een persconferentie in Den Haag.

Volgens Rutte is er nog veel onduidelijk, maar is ons land opgeschrikt door een aanslag, waarbij een terroristische motief niet wordt uitgesloten. "Er zijn gewonden, en mogelijk ook dodelijke slachtoffers."

"Als het inderdaad om terreur gaat is dat een aanval op onze beschaving, op onze tolerante, open samenleving. In dat geval is er maar ÚÚn antwoord mogelijk: Onze rechtstaat, onze democratie is sterker dan fanatisme en geweld. We zullen niet wijken voor onverdraagzaamheid en geweld. Nooit." Rutte zei dat de absolute prioriteit nu is om de dader of daders te pakken.

Minister Grapperhaus van Justitie riep iedereen op de aanwijzingen van de autoriteiten nauwgezet op te volgen. "Wees maximaal alert op uzelf en uw omgeving. Maar blijf ook rustig."

Politie Utrecht zoekt 37-jarige verdachte G÷kmen Tanis

De politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de verdachte van de aanslag vanochtend in een tram in Utrecht. Het gaat om de 37-jarige G÷kmen Tanis. Hij is in Turkije geboren, meldt de politie.

De politie is sinds het incident met man en macht naar de man op zoek. "Benader hem niet zelf maar bel direct de opsporingslijn", twittert de politie. De tweet is vergezeld van beelden die zijn genomen in een tram, vermoedelijk die waar de dader vanochtend toesloeg.

In het westen van Utrecht kwamen vanochtend zeker drie mensen om het leven toen iemand in een tram begon te schieten. Negen mensen raakten gewond. De autoriteiten zeggen dat alles wijst op een terroristische aanslag.

De dader ontkwam, wat in heel Utrecht leidde tot maatregelen. Inwoners van de stad wordt verzocht binnen te blijven en scholen blijven dicht.

Tanis stond twee weken geleden terecht in een verkrachtingszaak, blijkt uit informatie van de rechtbank in Utrecht. Het zou gaan om een verkrachting in de zomer van 2017.

Ooggetuige 24 Oktoberplein: 'Ik hoorde pang pang pang'

Volg hier ons liveblog met de laatste ontwikkelingen

Meerdere ooggetuigen doen hun verhaal over de schoten die zijn gelost op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Jimmy de Koster is een van hen. Hij woont in de buurt en zag het schietincident gebeuren, zegt hij tegen RTV Utrecht. Een vrouw zou op de grond hebben gelegen en geroepen hebben: "Ik heb niets gedaan."

"Ik sta bij de stoplichten op het 24 Oktoberplein en ik zie een vrouw liggen, ik denk dat ze tussen de 20 en 35 jaar oud is", zegt Jimmy. "Op dat moment hoorde ik drie keer pang pang pang. Vier man liepen heel hard naar haar toe en ze probeerden haar weg te slepen en toen hoorde ik weer pang pang pang en die gasten laten die vrouw weer los. Hele chaos daar."

Twee van de schietende mannen liepen volgens De Koster vervolgens in de richting van het oude ziekenhuis. Een andere richting het winkelcentrum in Kanaleneiland.

Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg zegt dat er een opsporingsactie loopt naar ÚÚn verdachte. Of er meerdere daders zijn is volgens hem nu nog onduidelijk.

Vrouw in paniek

Mert, een ooggetuige die niet met zijn achternaam in het nieuws wil, reed op het moment van het schietincident bij het 24 Oktoberplein. Toen hij stilstond, rende een gewonde vrouw naar zijn auto toe, zegt hij op NPO Radio 1.

"Ik maakte mijn deur open en ze zei dat er was geschoten", zegt hij. "De vrouw was gewond, aan haar borstkas. Ze is door een ambulance meegenomen."

Met hem zelf gaat het goed, zegt Mert. "Ik was alleen bezig met deze mevrouw en om haar te helpen. "Met mij gaat het wel goed. Ik ben nu bij het politiebureau en heb net een verklaring afgegeven."

NCTV: vermoedelijk terroristische aanslag, schutter nog voortvluchtig

De Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Pieter-Jaap Aalbersberg, zegt dat het schietincident in Utrecht alle kenmerken heeft van een terroristische aanslag. Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht is verhoogd naar 5, het hoogste niveau in Nederland.

Aalbersberg gaat voorlopig uit van ÚÚn verdachte, maar sluit niet uit dat er nog meer daders zijn. Over de toestand van de slachtoffers wilde hij tijdens de persconferentie niets zeggen. Er wordt massaal gezocht naar de schutter.

Vanochtend werd er op het 24 Oktoberplein in Utrecht geschoten in een tram. Er zijn meerdere gewonden, mogelijk is er ook een dode, zegt de politie. De gemeente Utrecht heeft inwoners daarom geadviseerd om binnen te blijven.

Aalbersberg zei op een ingelaste persconferentie dat er een schietpartij is geweest op verschillende locaties. Ook de politie zegt inmiddels ook dat er vermoedelijk op meerdere locaties is geschoten.

Bekijk hier de verklaring van NCTV-chef Aalbersberg:

Risicovolle operatie

Het zoeken naar de dader is een risicovolle operatie, sprak Aalbersberg. "De hulpdiensten kunnen nu al hun energie aangrijpen om hun taak uit te voeren. Daarom is het dreigingsniveau in Utrecht verhoogd." Het verhogen van het dreigingsniveau is ook bedoeld om burgers alert te maken.

Volgens Aalbersberg is er geen aanleiding om het dreigingsniveau voor de rest van het land ook te verhogen. Het dreigingsniveau is in Nederland 4, in de provincie Utrecht is dat in elk geval tot 18.00 uur vanavond verhoogd tot 5.

Bekijk in de video hieronder een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in Utrecht:

Politieke partijen leggen campagne stil

De politieke partijen leggen in verband met de gebeurtenissen in Utrecht de campagneactiviteiten neer. Dat is na overleg besloten. Niet iedereen stopt, het Forum voor Democratie van Thierry Baudet gaat door. Alle fractievoorzitters uiten hun zorgen en leven mee. Het televisiedebat van EenVandaag gaat vanavond niet door.

"Vreselijke berichten uit Utrecht" twittert CDA-fractieleider Buma. "In gedachten ben ik bij de slachtoffers en hun familie."

Lillian Marijnissen (SP) spreekt ook van afschuwelijke berichten. "De gedachten gaan uit naar de slachtoffers en de hulpverleners."

"Er zijn mensen die nu misschien voor hun leven vechten, en om dan te debatteren over pensioenen en zorg is niet gepast", aldus PVV-leider Wilders, die heel lang in de wijk woonde. "Verschrikkelijk wat er is gebeurd".

"Ongepast om nu campagne te voeren", zegt ook ChristenUnie leider Segers. "We bidden voor de slachtoffers en hulpdiensten."

Forum voor Democratie legt de campagne dus niet stil. Volgens partijleider Baudet is het nu juist essentieel om samen te komen en te praten over de toekomst van het land. Hij gaat met zijn collega Hiddema vanavond naar het Kurhaus in Scheveningen voor een partijbijeenkomst.

Eerder sprak premier Rutte al van een verontrustende situatie. Hij kwam eerder bijeen voor overleg met het crisisteam en brak daarvoor het wekelijkse coalitieoverleg af. De Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid sluit een terroristisch motief niet uit.

Eerder lieten fractievoorzitters Klaver (GL) en Asscher (PvdA) al weten dat ze niet naar de landelijke pensioenendemonstratie in Rotterdam. "Gezien de situatie in Utrecht hebben wij besloten niet te gaan We volgen de ontwikkelingen op de voet. In gedachten zijn wij bij de slachtoffers en de hulpverleners."

Home | Contact