TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Reuzenbeeld moet toeristen naar Bali trekken

IndonesiŽ heeft er een nieuwe toeristische trekpleister bij: een 121 meter hoog beeld van de hindoeÔstische god Vishnoe die de mythische vogel Garoeda berijdt. President Widodo presenteerde het beeld, in de buurt van de plaats Kuta op Bali.

Er is 25 jaar gewerkt aan het beeld, dat 15 miljoen euro kostte. Het is het grootste beeld van IndonesiŽ en moet wereldwijd alleen Boeddhabeelden in Myanmar (130 meter) en China (153 meter) laten voorgaan. Het beeld is 30 meter hoger dan het Vrijheidsbeeld.

Garuda Wisnu Kencana mag dan enkele meters korter zijn dan die andere reuzen, het is wel aanmerkelijk breder: de spanwijdte van de vogel is ruim 60 meter.

Trots

President Widodo uitte zijn trots bij de inwijdingsceremonie. "Het is niet alleen een cultuurschat en een trekpleister, maar ook een mijlpaal in de geschiedenis van ons land, dat wij zo'n meesterwerk kunnen produceren."

IndonesiŽ hoopt dat het beeld meer toeristen naar Bali trekt. In oktober wordt de jaarlijkse bijeenkomst van het IMF en de Wereldbank in de schaduw ervan gehouden.

Mobilofoonstoring legt ov lam in Amsterdam

Een storing in het communicatiesysteem van het GVB in Amsterdam leidt tot grote problemen in het openbaar vervoer in de stad. Veel metro's, bussen en trams kunnen door de mobilofoonstoring niet rijden, met de lokale omroep AT5.

Volgens een woordvoerder van het GVB liggen alle metrolijnen plat. Alleen de Noord/Zuidlijn rijdt nog. Ook de buslijnen 22, 34, 35 en 38 kunnen niet rijden vanwege de storing,net als tram 5 en 26. Op die laatste lijn, van en naar IJburg, zet de vervoerder pendelbussen in.

Volgens het GVB ligt de oorzaak van de communicatiestoring bij KPN. Hoelang het duurt om de storing te verhelpen is nog niet bekend, meldt NH Nieuws.

Republikein woest op broers en zussen die tegenstander helpen

Het Republikeinse Congreslid Paul Gosar heeft woest gereageerd op een opvallend campagnespotje voor de Congresverkiezingen dit jaar. In het filmpje nemen zes van zijn broers en zussen het tegen hem op.

Het spotje werd breed uitgemeten in de Amerikaanse pers. Het begint als een alledaags campagnefilmpje waarin burgers zich uitspreken tegen de Afgevaardigde uit Arizona. De crux zit hem in de laatste 18 seconden: dan blijkt het te gaan om Grace, David, Jennifer, Tim, Joan en Gaston Gosar.

Gosar, de oudste van tien kinderen, neemt het hun niet in dank af. "Deze misnoegde Hillary-aanhangers zijn bloedverwanten, maar net als linkse radicalen elders verkiezen ze politieke ideologie boven familie. Lenin, Mao en Kim Jong-un zouden trots zijn."

In zijn verklaring tegen CNN gaat Gosar nog verder: "Je hebt je familie niet voor het uitkiezen. We hebben allemaal maffe tantes en andere familieleden, mijn familie is niet anders. Ik hoop dat ze vrede in hun hart vinden en deze haat laten varen."

Gosar wijst er ook nog even op dat geen van zijn kritische familieleden in zijn staat Arizona wonen, en dus niks over de Congreszetel daar te zeggen hebben. Bovendien vindt hij het jammer dat zijn tegenstander "op slinkse wijze" zijn familie erbij haalt "in plaats van het over standpunten te hebben".

Tot slot voegt hij nog toe: "Aan de zes boze Democraten Gosars: tot ziens bij het huis van mam en pap!"

Wekdienst 23/9: Labour-congres in Liverpool en PSV speelt tegen Ajax

Goedemorgen! Vandaag is de Dam tot Damloop, de 10 Engelse mijl van Amsterdam naar Zaandam. Ook houdt de Britse Labour-partij een congres in Liverpool waar mogelijk zal worden gestemd over een voorstel voor tweede referendum over de brexit.

Het begint vandaag droog met weinig wind. Aan het eind van de ochtend volgen er flinke buien uit het westen. Vanavond kan het stevig waaien en trekt de regen weg. Het wordt 12 tot 14 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

De Britse Labour-partij houdt een congres in Liverpool. Mogelijk zal daar worden gestemd over een tweede referendum over de brexit. Vandaag is de Dam tot Damloop, de 10 Engelse mijl van Amsterdam naar Zaandam. Om 16.45 uur is de aftrap van de Eredivisietopper PSV-Ajax. PSV staat momenteel op de eerste plek in de Eredivisie. Ajax staat tweede.

Wat heb je gemist?

De Iraanse regering roept de ambassadeurs van Nederland en Denemarken en de zaakgelastigde van het Verenigd Koninkrijk op het matje vanwege de aanslag in de stad Ahvaz. Volgens staatspersbureau IRNA beschuldigt Iran de landen ervan dat ze onderdak bieden aan Iraanse oppositiegroepen. Gisterochtend werd er in Ahvaz een aanslag gepleegd op een militaire parade.

Ander nieuws uit de nacht:

China neemt tegenmaatregelen om Amerikaanse legersancties: Aanleiding zijn de sancties die de VS deze week oplegde aan het Chinese leger, nadat het land Russische straaljagers en raketten had gekocht. 'May overweegt nieuwe verkiezingen in november': Haar bedoeling zou zijn om zich te verzekeren van electorale steun voor een nieuwe brexit-strategie, schrijft The Sunday Times. Griekse journalisten vast na artikel over Defensie-minister: In de krant Fileleftheros stond vrijdag een stuk over onregelmatigheden bij de besteding van Europees geld voor vluchtelingenkampen in Griekenland. De Defensie-minister diende daarop een klacht in. VS: 18 terroristen gedood in SomaliŽ: Dat gebeurde na een Amerikaanse luchtaanval in het zuiden van het land. De slachtoffers zijn strijders van de terroristische beweging al-Shabaab.

En dan nog even dit:

In een zeepark op Tenerife is orka Morgan bevallen van een kalfje. Moeder en jong maken het goed, meldt Loro Parque, ze zwemmen samen door het bassin.

Morgan werd in juni 2010 zwaar ondervoed in de Waddenzee aangetroffen. Het lukte experts van het Dolfinarium in Harderwijk om haar te redden, maar toen brak er een fel debat uit over de toekomst van het dier. Er ontstond een Orka Coalitie die vrijlating van Morgan eiste, maar een groep wetenschappers concludeerde dat dat niet mogelijk was.

Fijne zondag!

Bij de brexit gaat het ook nog over Gibraltar

Het is een kiezelsteen in de schoenen van de brexitonderhandelaars: de status van Gibraltar, de Britse rots in het zuiden van Spanje. Madrid ziet met de aankomende brexit kans een aantal zaken aan te pakken. Zo is er de wijdverbreide sigarettensmokkel en belastingontduiking vanuit de kroonkolonie. Ook milieuproblemen en een verbetering van de positie van de 12.000 Spaanse arbeiders kunnen worden meegenomen.

In ruil daarvoor is Spanje bereid historische claims op de Engelse rots in ieder geval tijdens de overgangsperiode tot 2021 te parkeren. "De soevereiniteit van Gibraltar is even niet aan de orde. Ik wil alleen niet dat Gibraltar het laatste struikelblok wordt nu we aan een akkoord over de brexit werken. Het gaat niet om de zelfstandigheid. Ik maak me veel meer zorgen over de situatie rond Gibraltar", zei de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Borrell eerder deze maand.

De laatste zin sloeg op de uitgeteerde Spaanse provincie rond de rots, waar economische groei en werkgelegenheid niet aan de orde van de dag zijn. Het laten rusten van claims op Gibraltar gaf meteen een fikse rel tussen politieke partijen in Madrid.

Bij de Vrede van Utrecht in 1713 is afgesproken dat Gibraltar voor eeuwig Brits grondgebied is. Maar minstens zo klassiek is dat elke Spaanse regering eist dat het stukje land van amper 5 vierkante kilometer terugkeert onder Madrileens gezag.

Allemaal winnen

Volgens de rechtse oppositiepartij Partido Popular (PP) laat Spanje een uitgelezen kans liggen om met de brexit de controle over het gebied op te eisen. Of in ieder geval Gibraltar gezamenlijk te gaan besturen.

"Dan kunnen we allemaal winnen", gelooft oud-minister GarcŪa Margallo. "Gibraltar blijft gegarandeerd binnen de EU omdat het onder gezag van een EU-lidstaat (Spanje) valt. De inwoners zelf krijgen een dubbele nationaliteit. Het geeft bovendien de kans de provincie rond de rots economisch te ontwikkelen."

Maar voorlopig geldt in Gibraltar over my dead body. De bewoners willen niets weten van een Spaanse interventie in hun bestuur.

"Iedereen weet dat het antwoord van heel Gibraltar sterk, duidelijk en zeer zeker negatief zou zijn geweest", hield premier Fabian Picardo van Gibraltar het lokale parlement nog eens voor. "We blijven oppassen dat dat zo blijft. De toekomst van Gibraltar betekent een verdere, langdurige relatie met Engeland. Datzelfde willen we met Europa."

Madrid blijft toch hoopvol op een akkoord met Londen."We willen er echt allemaal uitkomen", verzekerde de Spaanse premier Pedro SŠnchez na de top in Salzburg.

Home | Contact