TV via Internet

Kijk gratis Nederlandse televisie programma's via het internet!

Kijktips Nederland 2

Wat is er op dit moment op Nederland 2? Nederland2 is toch meer de amusementszender van de publieke omroep. De TROS, de AVRO en BNN zie je hier vaak op. En wat zijn de leuke kijktips voor vanmiddag en vanavond op Nederland 2? Bekijk hieronder het overzicht!

Top 5 actuele programma's

Grapperhaus: NCTV leidt onderzoek naar moord Wiersum

Minister Grapperhaus heeft de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding (NCTV) betrokken bij het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De NCTV krijgt de regie over een speciaal team, samen met politie en het Openbaar Ministerie. Dat zegt Grapperhaus in een eerste reactie op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, vanmorgen in Amsterdam.

Als Wiersum inderdaad is vermoord vanwege het feit dat hij een kroongetuige verdedigde, dan is er wederom een grens overschreden door de georganiseerde en de ondermijnende criminaliteit, schrijft Grapperhaus aan de Kamer.

CDA en CU willen parlementair onderzoek naar overheidsinstanties

De coalitiepartijen CDA en ChristenUnie willen een parlementair onderzoek naar uitvoeringsorganisaties van de overheid, zoals de Belastingdienst, het UWV en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Zij vinden dat overheidsdiensten te vaak onbereikbaar zijn, te anoniem opereren en weinig behulpzaam zijn.

Die problemen schaden het vertrouwen van de burger in de overheid, zullen de fractievoorzitters Heerma (CDA) en Segers (ChristenUnie) vandaag bij de Algemene Politieke Beschouwingen zeggen. Zij wijzen op de ombudsman , die onlangs stelde dat ook zelfredzame burgers inmiddels vastlopen in de complexiteit van regels en bureaucratie.

'Menselijke maat'

Heerma vindt dat de overheid dienstbaar moet zijn aan de samenleving. "De menselijke maat moet terug bij de uitvoeringsdiensten, die verstrikt zijn geraakt in ingewikkelde regels en wetgeving. Daarom is het nodig dat ook de Tweede Kamer haar eigen rol tegen het licht houdt in een parlementair onderzoek."

Segers zegt dat de studiefinancieringsdienst DUO, uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst in veel gevallen voor het eerste contact van burgers met overheid staan en dat dit vaak als negatief wordt ervaren "Regels lijken belangrijker dan mensen, systemen falen, wachttijden zijn te lang en burgers worden van het kastje naar de muur gestuurd."

Een parlementair onderzoek is een minder zwaar middel dan een parlementaire enquÍte, waarin getuigen onder ede gehoord kunnen worden.

Illegale tv-diensten op internet uit de lucht gehaald

Politie en justitie in onder meer Nederland, Frankrijk en Bulgarije hebben samen een netwerk van illegale iptv-diensten uit de lucht gehaald. Via die diensten kunnen internetgebruikers illegaal naar duizenden zenders kijken, tegen een veel lager bedrag dan ze officieel zouden moeten betalen.

Volgens Eurojust, het Europese samenwerkingsverband van Openbaar Ministeries, hebben die diensten 6,5 miljoen euro aan schade aan legale tv-diensten opgeleverd. Welke aanbieders precies uit de lucht zijn gehaald, is niet bekend.

De mensen achter de diensten richtten zich op de Italiaanse markt. "Er zijn geen Nederlandse bedrijven slachtoffer geworden van deze criminelen, maar de Nederlandse infrastructuur is er wel voor misbruikt", zei officier van justitie Lodewijk van Zwieten op een persconferentie. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er Nederlanders aan hebben meegewerkt.

In heel Europa zijn meer dan tweehonderd servers uit de lucht gehaald, waarvan er 93 in Nederland stonden. De servers werden gebruikt om de uitzendingen van legale tv-aanbieders af te tappen en opnieuw uit te zenden via internet. Ook zijn 150 PayPal-accounts geblokkeerd.

Duizenden gebruikers

Volgens Eurojust werden de diensten door duizenden internetgebruikers bekeken; die moeten nu op zoek naar een andere manier om tv te ontvangen.

Het zonder toestemming opnieuw aanbieden van tv-uitzendingen mag niet: dat is auteursrechtinbreuk. Desondanks zijn dit soort diensten populair, onder meer onder expats en sportliefhebbers. Ook zenders die te zien zijn in Nederland kunnen op die manier illegaal worden bekeken.

Onlangs luidde in Nederland auteursrechtwaakhond Stichting Brein nog de noodklok over de populariteit van dit soort diensten.

Sms-actie voor zieke baby BelgiŽ levert bijna 1,9 miljoen euro op

Een sms-actie voor een zieke baby in Vlaanderen heeft in drie dagen tijd bijna 1,9 miljoen euro opgebracht. Dat is het bedrag dat de ouders nodig hebben om hun dochter Pia te kunnen laten behandelen.

De baby van negen maanden heeft de zeldzame spierziekte spinale musculaire atrofie. Die kan worden behandeld met een dure gentherapie van het Zwitserse farmaceutische bedrijf Novartis, maar die wordt niet vergoed.

Donateurs hebben volgens Belgische media samen 900.000 sms'jes verstuurd voor 2 euro per stuk, dus het streefbedrag van 1,9 miljoen euro is bijna binnen. Als ook de laatste 100.000 euro is bijgeschreven, kan Pia voor behandeling naar de Verenigde Staten.

Rohani: 'Luchtaanval op Saudi-ArabiŽ is waarschuwing uit Jemen'

De Iraanse president Rohani zegt dat Saudi-ArabiŽ de luchtaanvallen op olie-installaties moet zien als een waarschuwing van de Houthi-rebellen om zich terug te trekken uit de oorlog in Jemen. Iran ontkent betrokkenheid bij de aanval en zegt niet uit te zijn op conflict.

Door Iran gesteunde Houthi-rebellen hebben de verantwoordelijkheid voor de aanvallen opgeŽist. Zij vechten in Jemen een verwoestende oorlog uit met een internationale coalitie onder leiding van Saudi-ArabiŽ.

De Verenigde Staten zeggen dat er satellietbeelden zijn die bewijzen dat Iran betrokken was bij de aanvallen, die grote gevolgen hebben voor de mondiale olieproductie. Vanochtend zei ook de Saudische ambassadeur in Londen dat betrokkenheid van Iran bijna zeker is.

Wel loopt er nog een Saudisch onderzoek naar de gebeurtenissen van afgelopen weekend. Frankrijk heeft toegezegd hierbij te helpen en stuurt experts naar het land.

Zeemissie

De aanval zet de hoogopgelopen spanningen in de Golfregio verder op scherp. Nadat de VS de atoomdeal met Iran eenzijdig hadden opgezegd zijn er verschillende aanvallen geweest op olie-installaties en tankers uit het Saudische en westerse kamp.

Iran heeft betrokkenheid bij veel van die aanvallen ontkend, maar confisqueerde in juli wel een Britse olietanker in de regio, nadat het Verenigd Koninkrijk bij Gibraltar een Iraanse tanker had onderschept. Deze tanker zou EU-sancties tegen SyriŽ schenden.

De VS is in de Perzische Golf actief met een zeemissie om olietankers te beschermen. Ook de marine van het Verenigd Koninkrijk is daar actief, en heeft onlangs zijn krachten gebundeld met de VS. De missie krijgt steun van AustraliŽ en Bahrein, maar de Europese Unie is terughoudend. Saudi-ArabiŽ heeft aangekondigd zich ook bij de missie te voegen.

Home | Contact